Pulled Chicken

Pulled chicken is een smaakvolle en veelzijdige bereidingswijze van kip die zowel hartig als verrassend mals is. Deze populaire culinaire trend heeft de weg gevonden naar menig keuken en eetgelegenheid en is een ware traktatie om te combineren met bier.

Wat deze bereidingswijze nog aantrekkelijker maakt, is het feit dat pulled chicken zich uitstekend leent voor creatieve en smaakvolle sauzen. Zoals in dit geval de misschien nog onbekende Vadouvan kruiden.

Benodigdheden

Bereiding

Pulled chicken

Simpel:

  • Kant en klare pulled chicken

Gevorderd:

  • 500 gram kipfilet of kippendijen
  • 1 ui 
  • 2 teentjes knoflook
  • 240 gram kippenbouillon 
  • 120 gram barbecuesaus 
  • 30 gram appelciderazijn 
  • 12 gram bruine suiker
  • Zout en peper naar smaak
  • 3 Rode uien
  • 50 gram Water
  • 50 gram Suiker
  • 50 gram Natuurazijn

Simpel:

  • 25 gram Mayonaise
  • Vadouvan kruiden (Jonnie Boer)

Gevorderd: 

  • 8 gram Dijon-mosterd
  • 1 gram zout
  • 8 gram citroensap
  • 14 gram eidooier
  • 60 gram neutrale olie (zoals zonnebloemolie)
  • Vadouvan kruiden (Jonnie Boer)
  • 250 gram fijngesneden middelgrote groene kool (of witte kool)
  • 250 gram fijngesneden middelgrote rode kool
  • 150 gram wortels, geraspt
  • 60 gram mayonaise
  • 30 gram witte azijn
  • 12 gram suiker
  • Zout en peper naar smaak
  • Tahoon cress (Hanos)

Bereiding

Pulled chicken

Simpel:

  1. Verwarm de pulled chicken en serveer op broodjes samen met de andere onderstaande ingrediënten.

Gevorderd:

  1. Plaats de kipfilet of kippendijen in een slowcooker of een grote pan.
  2. Voeg de fijngehakte ui, knoflook, kippenbouillon, barbecuesaus, appelciderazijn (indien gebruikt), bruine suiker (indien gebruikt), zout, peper en eventueel gerookt paprikapoeder toe.
  3. Als je een slowcooker gebruikt, kook de kip dan op lage stand gedurende 6-8 uur of op hoge stand gedurende 3-4 uur, totdat de kip zacht en gemakkelijk uit elkaar te trekken is met een vork.
  4. Als je een pan gebruikt, breng het mengsel aan de kook, zet het vuur laag en laat het sudderen met een deksel op de pan gedurende 30-40 minuten, of totdat de kip gaar is en gemakkelijk uit elkaar valt.
  5. Gebruik twee vorken om de gekookte kip uit elkaar te trekken (vandaar de term “pulled” chicken) in draden.
  6. Meng de pulled chicken goed door de saus in de pan of slowcooker, zodat de kip alle smaken kan absorberen.
  7. Serveer de pulled chicken op broodjes samen met de andere onderstaande ingrediënten.
  1. Snij de rode ui in kleine partjes en leg apart.
  2. Maak een zoetzure mengsel van even delen water, suiker en azijn. Bijvoorbeeld, 50;50;50 gram.
  3. Doe het mengsel in een steelpan en verwarm deze op middelhoog vuur.
  4. Mix het mengsel goed met een garde of een lepel totdat het suiker is opgelost.
  5. Eenmaal opgelost, gooi het mengsel over de rode ui. Zorg ervoor dat alle uien bedekt zijn met het mengsel.
  6. Laat de zoetzure rode ui afkoelen tot kamertemperatuur en dek de kom af. Zet het vervolgens minstens 1 uur in de koelkast om de smaken te laten intrekken.
  7. Serveer de rode ui bij de pulled chicken.

Simpel:

  1. Voeg de mayonaise toe in een kom.
  2. Voeg hierbij  de naar smaak de Vadouvan kruiden toe.
  3. Serveer bij de pulled chicken.
 

Gevorderd:

  1. Meng de vadouvankruiden met de 60 gram neutrale olie. Laat deze voor een paar dagen intrekken.
  2. Voeg alle ingrediënten in een keukenmachine. Zet deze aan.
  3. Voeg langzaam maar consistent de neutrale olie toe totdat je een mooie dikke mayonaise krijgt.
  4. Serveer bij de pulled chicken.
  1. Meng de fijngesneden groene kool, rode kool en geraspte wortels in een grote kom.
  2. In een kleine kom, meng de mayonaise, witte azijn, suiker, zout en peper tot een dressing.
  3. Giet de dressing over de groenten in de grote kom en meng goed totdat alle groenten gelijkmatig bedekt zijn.
  4. Proef en voeg indien nodig meer zout, peper of suiker toe naar smaak.
  5. Serveer de koolsalade onmiddellijk als bijgerecht bij maaltijden of bewaar het afgedekt in de koelkast tot gebruik.

Dresseer het geheel met de Tahoon cress. Deze heeft smaken van noten, paddenstoel en zelfs truffel.

Winkelwagen0
There are no products in the cart!
Verder winkelen
0